It is currently Fri Aug 29, 2014 1:05 am

All times are UTC + 12 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri May 14, 2010 7:50 pm 
1
User avatar

Joined: Wed Nov 08, 2006 3:55 pm
Posts: 205
Location: Tauranga
Just got given a nice Jebo r362 tank and have set up but the lights aren't working have replaced the starters but still not going. There is a bit of rust around the top as been in storage for a while. Does someone in Tauranga know how to fix it. Please.
Thanks Jim
:hail:

_________________
Member of Bay Fish and Reptile Club (BFRC)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 15, 2010 9:09 am 
5
User avatar

Joined: Mon Nov 19, 2001 12:00 pm
Posts: 12126
Location: Upper Hutt
What do you mean by not going? Nothing at all happens when you turn them on? Tubes light up at the ends but don't completely fire? Tubes flicker on and off?

_________________
Hanlon's Razor: Do not attribute to malice that which can adequately be explained by stupidity.

Where did you bruy it?

If you find yourself in a fair fight, your tactics suck.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 15, 2010 9:16 am 
1
User avatar

Joined: Wed Nov 08, 2006 3:55 pm
Posts: 205
Location: Tauranga
Lights not working at all, turn it on nothing happens, bulbs seem ok and replaced starters as they have disintegrated, there is rust around the top, can't get screws to undo to check underneath. Might need new ballast, we got given the tank from a friend of my sons, everyhting else works well.

_________________
Member of Bay Fish and Reptile Club (BFRC)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 15, 2010 10:09 am 
5
User avatar

Joined: Mon Nov 19, 2001 12:00 pm
Posts: 12126
Location: Upper Hutt
Jim Sy wrote:
Lights not working at all, turn it on nothing happens, bulbs seem ok and replaced starters as they have disintegrated, there is rust around the top, can't get screws to undo to check underneath. Might need new ballast, we got given the tank from a friend of my sons, everyhting else works well.


Yeah, possibly switch or ballast. Should be easy to replace.

_________________
Hanlon's Razor: Do not attribute to malice that which can adequately be explained by stupidity.

Where did you bruy it?

If you find yourself in a fair fight, your tactics suck.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 15, 2010 10:34 am 
5
User avatar

Joined: Fri May 08, 2009 1:17 pm
Posts: 1839
Location: Kapiti Coast
got any pictures of it?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 17, 2010 8:12 pm 
1

Joined: Thu Dec 27, 2007 2:21 pm
Posts: 217
Location: Wellington
could be as simple as a fuse?
If replacing fuse doesnt work, check using multimeter that there isnt a short somewhere.... ive had a r338 where it would work sometimes and otehr times it wouold blow the fuse. Found that one of the connections would intermittely earth itself and blow fuse. I ended up taking out the light hood and replaced with leds :-)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 18, 2010 7:36 am 
1
User avatar

Joined: Wed Nov 08, 2006 3:55 pm
Posts: 205
Location: Tauranga
Have given to a electrician to have a look at it for me, hope not to much wrong with it, if so then will replace with something else tank was free anyway.

_________________
Member of Bay Fish and Reptile Club (BFRC)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 12 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group